KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

O przedszkolu

Szanowni Państwo, drodzy przyjaciele naszego Przedszkola! 

Chcemy, aby ta strona była nie tylko narzędziem do komunikacji, ale przede wszystkim naszą wizytówką, kroniką, historią, zapisem chwil radosnych i ważnych w życiu Dzieci i Was, drodzy Rodzice naszych Przedszkolaków!

Po co dziecku Przedszkole?

Chcemy, aby Przedszkole było nie tylko obowiązkowym okresem przygotowania dziecka  przed-szkołą ale przede wszystkim TRAMPOLINĄ, z której dzieci odbiją się szczęśliwie w dalsze życie szkolne, w społeczność, w dorosłość.

Chcemy dać dzieciom szansę na naukę samodzielności,(także tej emocjonalnej),umiejętności czerpania radości z przyjaźni z rówieśnikami, (a może i z nami, dorosłymi?), satysfakcji z pokonywania pierwszych porażek. Chcemy rozbudzać w dzieciach ciekawość świata, może pomóc w odkrywaniu talentów...

Na ile nam się to uda?

Najlepszą dla nas nagrodą niechby były dobre wspomnienia z czasów spędzonych w małym sowim domku na Mariensztacie za lat kilka, kilkanaście, na zawsze... Aby nasi wychowankowie mogli powtórzyć kiedyś za Robertem Fulghumem:

,, Wszystkiego, co najważniejsze w życiu nauczyłem się w Przedszkolu."

Agata Tomala
i zespół pracowników
Przedszkola z Oddziałami Integracyjnymi nr 7 w Warszawie

Warszawa, 3 listopada 2013 r.

Budżet Partycypacyjny

Po raz drugi postanowiliśmy zawalczyć o siłownię plenerowa na Skwerze Orgelbranda       (vis a vis Przedszkola). Tym razem wspólnie ze Stowarzyszeniem Mieszkańców Mariensztatu. Poziom zgłaszanego projektu: dzielnicowy, dzielnica: Śródmieście,         &nb...

Rowerowy Maj

13.03.2019
Rowerowy Maj

Rowerowy Maj

13.03.2019

Rowerowy Maj to największa kampania w Polsce promująca zdrowy tryb życia i zrównoważoną mobilność wśród dzieci przedszkolnych, uczniów szkół podstawowych oraz grona nauczycielskiego. Rowerowy Maj, poprzez zabawę połączoną z elementami rywalizacji, popularyzuje rower jako środek transportu do...

 70 Urodziny !!!

Nie tylko dzieci uroczyście świętują  swoje urodziny.W tym roku nasze Przedszkole skończy ...70 lat.Z przyczyn niezależnych od nas świętować będziemy we wtorek, 26 listopada 2019r, dokładnie w 70 rocznicę otwarcia Przedszkola.Wszystkich, mogących wzbogacić przedszkolne archiwum zdjęciami, pamiątkami, wspomni...