KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka klauzula informacyjna znajduje się w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Ogłoszenia

Otwieramy przedszkole

Najprawdopodobniej 18 maja otwieramy Przedszkole. Jednak zgodnie z zaleceniami Sanepid-u w salach 2,3,4 możemy przyjąć do 7 dzieci w każdej a w sali nr 1 do 10 dzieci (4m2 na 1 dziecko).Proszę wziąć to pod uwagę zgłaszając się z dzieckiem. W dniu 11 maja otrzymali Państwo na pocztę szczegółowe wytyczne organizacji pracy w przedszkolu. Proszę się z nimi zapoznać i przyjąć do zastosowania w części Was dotyczącej. 

                                                                                                  Z życzeniami zdrówka...AT

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DYżUR WAKACYJNY-  WAŻNE!!!

Pan Rafał Trzaskowski- Prezydent m.st. Warszawy podjął decyzję o odwołaniu dyżurów wakacyjnych w przedszkolach i oddziałach przedszkolnych ze względu na brak możliwości określenia końca pandemiiCOVID-19. Jednak w okresie wakacji opieka dla dzieci musi być zorganizowana. W związku z tym zdecydowano, że przedszkola i oddziały przedszkolne w szkołach będą prowadziły zajęcia dla dzieci uczęszczających w roku szkolnym 2019/2020 do danej placówki, przez 6 tygodni. Przez okres 2,5- 3 tygodnie pozostaną zamknięte i rodzice będą zobowiązani zapewnić sami opiekę dzieciom w tym czasie. Przedszkola i szkoły nie będą prowadziły zapisów na dyżury wakacyjne dla dzieci z innych placówek.

O czasie zamknięcia przedszkola zadecydują kolegialnie Rada Rodziców wraz z Dyrektorem i Radą Pedagogiczną placówki, nie później niż do dnia 8 maja 2020r.

 28 kwietnia 2020r,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DYŻUR WAKACYJNY

Rodzice logują się do systemu za pomocą startych haseł; kto utracił hasło może prosić o nowe drogą elektroniczną, do 25 bm.,  Przekazywanie haseł tylko w mailu zwrotnym.

Zapisy wyłącznie drogą elektroniczną trwają od  25 marca do 07 kwietnia

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ZAWIESZENIE ZAJĘĆ DYDAKTYCZNO- WYCHOWAWCZYCH  W PRZEDSZKOLU

Od 12 do 25 marca br.funkcjonowanie jednostek systemu oświaty zostaje czasowo ograniczone.Oznacza to, że w tym okresie przedszkola, szkoły i placówki oświatowe, zarówno publiczne jak i niepubliczne nie będa prowadziły zajęć dydaktyczno-wychowawczych. To decyzja Ministra Edukacji Narodowej wynikająca z konieczności zapobiegania rozprzestrzeniania sie koronawirusa

 

KONTYNUACJA EDUKACJI PRZEDSZKOLNEJ 2020/2021

W związku ze zbliżającą się rekrutacja dzieci na kolejny nowy rok przedszkolny proszę rodziców, zamierzających nadal korzystać z naszych usług przedszkolnych na złożenie WOLI KONTYNUACJI (druk u nauczycielek).

Niezłożenie takiej deklaracji do 25 lutego jest jednoznaczne z rezygnacją z edukacją przedszkolnej dziecka w naszej placówce.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

FERIE 2020

w okresie ferii szkolnych tj. 10-21 luty, w związku ze zgłoszonymi nieobecnościami dzieci dopuszcza się

organizację pracy grup na zasadzie dyżuru (łączenie dzieci).

Popołudniami , w wybrane dni dzieci będą miały możliwość oglądania polskich dobranocek

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

WAKACJE 2020

W bieżącym roku szkolnym DYŻUR WAKACYJNY w naszym przedszkolu będzie

w okresie 20 LIPCA- 7 SIERPNIA.

Więcej informacji niezwłocznie po ich otrzymaniu

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

WYCIECZKA !!!

17 grudnia, we wtorek całe przedszkole wyjeżdża na wycieczkę autokarową do WYMYSŁÓW POD LASEM, w poszukiwaniu zimy, świąt i Świętego Mikołaja.

Wycieczka w godzinach: 8:30-16:00

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

JASEŁKA

Starszaki przygotowują dla swoich najbliższych Jasełka.

Spotkanie 19 grudnia, w czwartek , o godz. 15:30

Powtórka spektaklu 12 stycznia, o godz.15:30 dla Babci i Dziadka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SPOTKANIE Z MIKOŁAJEM

W tym roku nietypowo. Pojedziemy w świat szukać Mikołaja...

Całodzienna wycieczka autokarowa- ,,Wymysły pod lasem " 17 grudnia w godz.: 8:30-16:00

Niech to jednak będzie tajemnicą dla dzieci; więcej wiadomości wkrótce.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ZAJĘCIA Z RODZICAMI

W środę, 20 listopada , godz. 15:30 zapraszamy rodziców grupy KOLORKI na wspólne z dziećmi warsztaty plastyczno-konstrukcyjne.Tematem przewodnim będzie Domek na Mariensztacie;

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ŚWIĘTO NIEPODLEGŁOŚCI

W najbliższy piątek  będziemy wspólnie cieszyć się z naszej niepodległości.

O godz. 10:oo zakopiemy w kapsule czasu życzenia dla Polski na następnych 100, 1000, ? lat

O tej godzinie rozpocznie się nasz przedszkolny BIEG DLA NIEPODLEGŁEJ,  oczywiście w biało- czerwonych strojach.  Są przewidziane dystanse dla dorosłych i dla dzieci.

Punktualnie o 11.11 odśpiewamy Mazurka Dąbrowskiego. Panie kucharki w tym dniu również postarają się o jakieś atrakcje .

A 11 listopada rodzice razem z dziećmi spotykają się na mieście na defiladach, festynach i innych atrakcjach. Dobrej zabawy wszystkim .

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PASOWANIE NA PRZEDSZKOLAKA

14 listopada, we czwatrek, o godz. 15:30

zapraszamy rodziców i najbliższych

naszych małych   KOLORKÓW

na uroczyste pasowanie na przedszkolaka

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SPOTKANIE Z PSYCHOLOGIEM 

 

W środę, 23 października o godz. 16:30 odbędzie się spotkanie z psychologiem z Poradni Psychologiczno- Pedagogicznej nr 1, ul. Złota, panią Martą Ochnio

na temat gotowości szkolnej i przygotowania dzieci do przejścia do szkoły. 

Zapraszamy rodziców dzieci z rocznika 2013 oraz wszystkich zainteresowanych

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

WYCIECZKA SMERFÓW

We wtorek, 8 października Smerfy wraz ze swoimi paniami wyjeżdżają na wycieczkę do Powsina.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

SZANOWNI PAŃSTWO!

ZUS zadbał o to, abym we wrześniu nie przychodziła jeszcze do pracy i wysłał mnie do Sanatorium. To trudny czas dla całego Przedszkola, ale wierzę, że dacie radę i rozpoczniecie kolejny rok szkolny szczęśliwie.

Zebrania organizacyjne nauczycielki przeprowadzą w grupach, zgodnie z uzgodnionymi indywidualnie terminami.Ja na zebranie walne, na którym m. in. wybierzemy RADĘ RODZICÓW, porozmawiamy o wspólnych planach i pomysłach, podejmiemy ważne decyzje  na rok szkolny 2019/2020 zapraszam w pierwszy czwartek października, tj. 3października, godz. 17:00, sala gimnastyczna; OBECNOŚĆ  RODZICA, ( 1 dorosłego reprezentanta każdego dziecka)- OBOWIĄZKOWA.

Do zobaczenia...

Agata Tomala,dyr. Przedszkola z Oddziałami integracyjnymi nr 7 w Warszawie